Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Du er her: 

Saksild Kirke

Dyngbyvej 5
Saksild
8300 Odder

Vis på kort

 

 

 

Saksild kirke er en smuk hvid landsbykirke, med afrensede hjørnekvadre, hvis indre udstråler varme og harmoni blandt andet på grund af de smukt afstemte farver og nænsomme renovering, der fandt sted 1981.

Kirkens ældste dele, koret og skibet, er bygget i romansk stil af rå og kløvede kampesten, men som landets øvrige kirker er den gennem århundreder udbygget og ombygget.

I slutningen af middelalderen blev den forlænget mod vest, korbuen blev udvidet, og der blev skabt et åbent kirkerum, samtidig med at kirken fik tilføjet et spinkelt tårn.

Kirkegården er omkranset af en mur og rester af et gammelt stendige. Stendiget er kun fragmentarisk bevaret langs østsiden. Nordmuren er et stengærde fra 1926 og brudstensmurene i vest og syd er nyere. Hovedindgangen til kirkegården er i vest muren - den består af fire murede piller med jerngitterfløje.

Kirkens gamle klokke fra 1828 står udenfor kirken.

De fleste danske landsbykirker er opført i denne periode mellem 1150 og 1250.

Ved reformationen i 1536 kom Saksild kirke under kronen og overgik i 1661 til hovedgården Loverstrup, der senere ændrede navn til Rathlousdal. I 1922 blev kirken selvejende.    

SE OGSÅ...